فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 44، تابستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/03/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کامیار متواضع*، مسعود امامی، فتح الله فلاحیان، محمدرضا خرمی زاده، ساسان رضایی صفحات 57-63
    سابقه و هدف

    ترایکوفایتون وروکوزوم (T.verrucosum) یکی از قارچهای درماتوفیت است که پوست و ضمایم آن در انسان و حیوانات به ویژه دام را مورد تهاجم قرار می دهد. در مطالعه حاضر سعی شده است تا پروتیین های کاپرونی منسوب به پروتیین های شوک حرارتی 70 کیلودالتونی در این قارچ تشخیص داده شده و بیان ژن مولد آن تحت شرایط استرس گرمایی بررسی شود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، پرایمرهایی به اندازه 20 یا 21 نوکلیوتید با استفاده از نواحی بسیار ثابت ژن های مشابه دیگر طراحی گردیدند. این پرایمرها در PCR های متعددی با استفاده از DNA ژنومی و نیز cDNA قارچ درماتوفیت ترایکوفایتون وروکوزوم به کار گرفته شده و قطعات PCR حاصله، تعیین توالی گردیدند.

    یافته ها

    در این بررسی 2217 نوکلیوتید از این ژن جدید، توالی یابی شد که ORF آن به طول 1962 pb بوده، حاوی دو اینترون می باشد و پروتیینی با 654 آمینواسید را رمز می نماید. پروتیین حاصله غنی از گلیسین، آلانین و گلوتامیک اسید بود در حالی که میزان تریپتوفان و سیستیین آن ناچیز است. مقایسه توالی های به دست آمده در بانک اطلاعات ژنی چه در مورد ژن جدید و چه در مورد آمینواسید منتج از آن، همولوژی معنی داری را با دیگر پروتیین های شوک حرارتی 70 کیلودالتونی نشان داده است. مطالعات بیشتر نشان داد بیان این ژن تحت تاثیر استرس های حرارتی افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    ژن سنتزکننده پروتیین شوک حرارتی70 کیلودالتونی که از قارچ درماتوفیت ترایکوفایتون وروکوزوم به دست آمده است، از نظر توالی نوکلیوتیدی شباهت زیادی با سایر ژن های این خانواده در دیگر ارگانیسم ها دارد. این پروتیین به طور محسوسی میکروارگانیسم را در برابر استرس های گرمایی محافظت می کند.

    کلیدواژگان: درماتوفیت، ترایکوفایتون وروکوزوم، کاپرون، پروتئین شوک حرارتی
  • فاطمه نوری کوتنایی*، فرانسواز برنارد، حسین شاکر، حمید فهیمی صفحات 65-68
    سابقه و هدف

    این پژوهش با هدف دستیابی به پروتیین های دفاعی میخک که برخی دارای خواص بالای دارویی نیز می باشند و با توجه به نقش تنظیمی سالیسیلیک اسید (SA) در سیستمهای مقاومتی گیاهان، میزان تاثیر SA بر چگونگی سنتز و تغییرات احتمالی در سطوح پروتیینی صورت گرفت.

    روش بررسی

    ابتدا قطعات جداشده میخک رقم cv. Cerise Royallette روی محیط OM حاوی 0.5 میلی گرم در لیتر BAP و 0.2 میلی گرم در لیتر NAA و غلظت های متفاوت 50, 10, 0 و 200 میکرومولار SA کشت شدند. در پایان هفته چهارم و پس از تهیه عصاره پروتیینی از نمونه ها، میزان غلظت پروتیین موجود در عصاره با استفاده از آزمون بردفورد تعیین گردید و به منظور بررسی الگوی پلی پپتیدی و یافتن تغییرات کیفی در پروتیین ها ژل الکتروفورز به روش SDS-PAGE انجام شد.

    یافته ها

    تیمار با SA سبب افزایش قابل توجه در میزان پروتیین موجود در عصاره گیاهچه ها شد. تحلیلهای پلی پپتیدی که متعاقب ژل الکتروفورز SDS-PAGE پروتیین ها انجام شد نشان داد همه غلظتهای مورد آزمایش SA موجب تغییرات در میزان انباشتگی برخی پلی پپتیدها به ویژه در ناحیه 38 و 39 کیلودالتونی شده بودند.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد قرار دادن گیاه میخک در برابر غلظتهای مختلف SA در سنتز پروتیین های آن تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: کشت بافت، پلی پپتیدها، ژل الکتروفورز، سالیسیلیک اسید، گیاه میخک Carnation
  • محمد کارگر*، سارا صادقی پور، حمیده طباطبایی، محبوبه ساریجلو، مریم قدسی، رخشنده ناطق صفحات 69-77
    سابقه و هدف

    انتروویروس ها یکی از شاخصهای حساس گردش ویروس در اجتماع محسوب می گردند. یکی از روش های عمده تشخیص انتروویرس ها استفاده از کشتهای سلولی حساس است. اما اخیرا با توجه به زمان بر بودن و همچنین نیاز به انجام تستهای تاییدی، استفاده از روش های مستقیم مولکولی جهت تشخیص انترویروس ها مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش به منظور ارزیابی روش های مختلف حذف بازدارنده های آلی موجود در فاضلاب به منظور تشخیص انتروویروس ها به وسیله RT-PCR انجام گرفت. 

    روش بررسی

    در این پژوهش مقطعی 63 نمونه فاضلاب شهر تهران با روش Grab sample تهیه و با روش های Pellet و Two-Phase تغلیظ و در رده های سلولی RD و Hep-2 کشت داده شد. در مرحله بعد با 12 روش مختلف حذف بازدارنده های آلی موجود در فاضلاب با روش RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    از روش های مورد بررسی تنها با استفاده از روش ICC-RT-PCR موفق به جداسازی تمام ویروس های مورد انتظار شدیم.

    نتیجه گیری

    با توجه به حساسیت 0.01TCID50 روش ICC-RT-PCR، انجام مطالعات گسترده تر در سطح کشور به منظور استفاده از این روش به عنوان یک روش حساس و سریع برای تشخیص انتروویروس های عفونی، نمونه های محیطی دارای غلظت کم ویروس و دارای ترکیبات بازدارنده پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: انتروویروس ها، بازدارنده های آلی فاضلاب، RT-PCR
  • هما محسنی کوچصفهانی*، کاظم پریور، نسیم حیاتی رودباری صفحات 79-83
    سابقه و هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر عصاره گیاه علف چای (Hypericum Perforatum) بر سقط جنین و نقش اثرات ناهنجاری زایی احتمالی آن بر جنینهای موش کوچک آزمایشگاهی نژاد Balb/C بخصوص اثر آن بر سیستم عصبی در حال تکوین و مغز جنین و نیز بر تخمدان و رحم مادر حامله صورت گرفت.

    روش بررسی

    به موشهای حامله نژاد Balb/C میزان 1.457g/kg (میزان تقریبی مصرف خوراکی انسان در روز) عصاره خشک شده گیاه در آب، به مدت 7 روز (از زمان مشاهده درپوش واژنی به عنوان روز صفر حاملگی تا روز هفتم)، روزی یک بار خورانده شد. سپس جنینهای تجربی در روز 15 حاملگی از رحم خارج گردیدند و با جنینهای 15 روزه کنترل مقایسه شدند. در این مطالعه از دو گروه کنترل (تجویز placebo و بدون تجویز هیچ دارویی) استفاده شد. کلیه جنینهای تجربی و کنترل از نظر ویژگیهای ریخت شناختی خارجی و داخلی و میزان بقا مورد مطالعه قرارگرفتند.

    یافته ها

    در کلیه تجربیات، هیچگونه ناهنجاری خارجی یا داخلی مشخصی در جنینها و یا در رحم و تخمدان مادر حامله مشاهده نشد. از کلیه پارامترهای مورد بررسی فقط از نظر تعداد سلولهای جسم زرد و اندازه آنها و نیز تعداد فولیکول های آتروفیه شده در تخمدان نمونه های تجربی تغییر معنی داری نسبت به کنترل مشاهده شد. بعلاوه آنالیز هورمونی سرم خون مادران افزایش معنی دار FSH و LH و کاهش معنی دار میزان هورمون پروژسترون را در نمونه های تجربی در مقایسه با نمونه های کنترل نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به مشاهدات فوق، می توان نتیجه گرفت استفاده از عصاره گیاه علف چای در دوران بارداری توسط مادر حامله موجب بروز ناهنجاری در جنینها و تغییر در رشد و نمو آنها نمی گردد و کاهش میزان پروژسترون در محدوده های حداقل نیاز برای حفظ بارداری قرار دارد.

    کلیدواژگان: عصاره گیاه علف چای، موش، حاملگی
  • رویا جاجوندیان*، مرتضی بهنام رسولی، مجتبی دشتی زاد صفحات 85-89
    سابقه و هدف

    هر موجود زنده ای برای حفظ هموستاز خود، با تکیه بر پاسخهای سیستم عصبی واندوکرین به عوامل محیطی پاسخ می دهد. در این بین غده تیرویید نیز طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیولوژیک و متابولیک بدن را متاثر می کند. تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) سطح متابولیسم مناسبی برای عمل بافت ایجاد می نمایند و بطور مستقیم یا غیرمستقیم کار قلب را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تغییرات مورفومتریک حاصل از القای پرکاری و کم کاری غده تیرویید بر عضلات بطن چپ در مدل جانوری رت بوده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، رت های ماده ویستار با محدوده وزنی 250-300 گرم و سن حدود سه ماه در 3 گروه تحت تیمار با تیروکسین (1 میلی گرم در لیتر آب طی 20 روز)؛ تیمار با پروپیل تیورآسیل (0.5 گرم در لیتر آب) و کنترل با شش تکرار دسته بندی شدند. روش های پاتولوژیک و استریومتری در مطالعه مقاطع بافتی کاردیوسیت های پاپیلر بطن چپ استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تراکم مویرگی در اطراف کاردیوسیت های هیپرتیرویید افزایش یافته و اختلاف قابل توجه آماری در جهت افزایش متوسط سطح مقطع فیبر و متوسط مساحت خارجی فیبر به دست آمد. در نمونه های هیپوتیرویید عکس این حالت دیده می شود.

    نتیجه گیری

    بر اساس شواهد موجود، قلب به طور جبرانی برای حفظ هموستاز در راستای هیپرتروفی کاردیوسیتی حین هیپر و هیپوتیروییدیسم سازش می یابد.

    کلیدواژگان: تیروکسین، عضلات پاپیلر، هیپرتروفی، هیپوتروفی، استریومتری
  • سیمین فاضلی پور*، زهرا طوطیان، پریوش داوودی صفحات 91-94
    سابقه و هدف

    با توجه به اثرات زیانبار مواد مخدر بر بعضی از اعضای بدن، بررسی تغییرات بافت کبد در اثر مصرف هرویین به عنوان پرمصرف ترین ماده مخدر در ایران ضروری به نظر می رسد.

    روش بررسی

    در این پژوهش تجربی، 30 سر موش سوری به سه گروه کنترل و دو گروه تجربی I و II تقسیم شدند. پس از وابستگی گروه های تجربی به هرویین با دوز 50mg/kg به روش تزریق داخل صفاقی، به گروه تجربی I محلول همگن سرم فیزیولوژی و آبلیمو به همراه هرویین به میزان 5mg/kg (دوز کم) و به گروه تجربی II محلول همگن فوق همراه هرویین به میزان 5 mg/ml (دوز زیاد) اضافه گردید و تا 40 روز تزریق ادامه یافت. جهت مطالعه ساختار بافتی کبد ابتدا موشها را بیهوش کرده و پس از خارج کردن کبد، نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مقایسه بین گروه های کنترل، تغییراتی از نظر بافتی مشاهده نگردید ولی بین گروه های تجربی و کنترل تغییراتی به صورت پرخونی در سیاهرگ مرکز لوبولی، وجود سلولهای التهابی در فضای پورت و پارانشیم اطراف آن، نامنظمی در آرایش هپاتوسیت ها، بزرگ شدن هسته، دو هسته ای شدن سلولها، بزرگ شدن سینوزوییدها و بالاخره تغییرات ترمیمی در بافت کبد دیده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به تغییراتی که هرویین خیابانی بر بافت کبد ایجاد می کند لازم است این نکته به عنوان یکی دیگر از خطرات ناشی از مصرف اوپیوییدها معرفی گردد.

    کلیدواژگان: هروئین، کبد، موش، هیستولوژی
  • مریم محمدی*، مهرداد محمدی صفحات 95-99
    سابقه و هدف

    عفونت دستگاه ادراری یکی از بیماریهای شایع جوامع انسانی است که با آلودگی میلیونها انسان در سال فشار قابل ملاحظه ای را بر سازمانهای متولی بهداشت در کشورهای مختلف اعمال می نماید. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی شیوع باکتریهای ایجادکننده عفونت ادراری، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و فراوانی گسترش آنزیم بتالاکتاماز در آنها انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، 209 نفر از مبتلایان به عفونت ادراری فعال مورد بررسی قرار گرفتند. سوشهای میکروبی جدا شده از نمونه های مثبت ادراری بر اساس روش های رنگ آمیزی و آزمونهای بیوشیمیایی استاندارد مورد شناسایی قرار گرفتند. ردیابی آنزیم بتالاکتاماز به روش یدومتریک صورت پذیرفت.

    یافته ها

    باکتریهای جداسازی شده عبارت بودند از: خانواده انتروباکتریاسه بویژه اشرشیاکلی، گونه های مختلف کلبسیلا، انتروباکتر، پروتیوس، استافیلوکوکوس اوریوس و پسودوموناس آیروژینوزا. آنتی بیوگرام درصد بالایی از مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های رایج در درمان عفونت ادراری را نشان داد؛ بعنوان مثال مقاومت نسبت به کوتریموکسازول در بین باسیل های گرم منفی بسیار قابل توجه بود. همچنین تعداد معدودی از سویه های مقاوم به کینولون ها و سفالوسپورین های نسل سوم نیز جداسازی شد. ردیابی آنزیم بتالاکتاماز نشان داد %70.8 از موارد جداسازی شده واجد این آنزیم بودند. این یافته نیز غیر موثر بودن تجویز آنتی بیوتیک های خانواده بتالاکتام را در موارد خاص درمانی عفونت ادراری تایید می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع عفونت ادراری و مصرف انواع آنتی بیوتیک ها در درمان این عفونت، همچنین تنوع الگوی مصرف این گروه از داروها در مناطق مختلف، ظهور سویه های مقاوم دور از انتظار نیست. با این حال ضروری است با استفاده مناسب و منطقی از آنتی بیوتیک ها ظهور این سویه های مقاوم را به تاخیر اندازیم.

    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، آنتی بیوگرام، بتالاکتاماز
  • مریم کشاورز*، حسین هراتی پور، غلام رضا بابایی روچی صفحات 101-105
    سابقه و هدف

    نقایص لوله عصبی پس از نقایص قلبی شایعترین ناهنجاریهای مادرزادی به شمار می روند. میزان بروز آنها 1.4-2 در هر 1000 تولد زنده است. این نقایص ناشی از اختلال در بسته شدن لوله عصبی در هفته سوم و چهارم زندگی جنینی است. شناسایی و آموزش پیشگیری از عوامل خطرزا اهمیت زیادی داشته و از بسیاری از مشکلات عاطفی مادر و تحمیل هزینه ها پیشگیری می نماید.

    روش بررسی

    در یک مطالعه مورد شاهدی، از میان کلیه مادران مراجعه کننده به زایشگاه فاطمیه شاهرود از اول فروردین 1377 تا پایان شهریور 1381 تعداد 100 نفر از مادرانی که نوزاد سالم بدنیا آورده بودند به صورت نمونه گیری تصادفی سیستماتیک بعنوان گروه شاهد انتخاب و از نظر بعضی از مشخصات و فاکتورهای موثر در بروز نقایص لوله عصبی با 55 مادری که در مدت 4.5 سال اخیر نوزاد و یا جنین با نقص لوله عصبی بدنیا آورده بودند (گروه مورد) مقایسه شدند.

    یافته ها

    بر اساس نسبت خطر تعیین شده، هیچ یک از فاکتورهای مورد بررسی به عنوان فاکتور خطر موثر در بروز نواقص لوله عصبی بدست نیامد، از طرفی بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری در مصرف مکمل اسید فولیک مشاهده نشد و هر دو گروه مکمل اسید فولیک را از ماه سوم بارداری به بعد مصرف می کردند. هیدرآمینوس در دوران بارداری به عنوان عارضه ناشی از باز بودن لوله عصبی، در گروه مادران مورد به طور معنی داری بیشتر از مادران گروه شاهد بود (%20.9 در مقابل p<0.001, %1).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه هیچ یک از فاکتورهای مورد بررسی در بروز نواقص لوله عصبی موثر نبودند، لذا انجام مطالعات اپیدمیولوژیک در بررسی بهتر این ارتباط پیشنهاد می گردد. بر اساس نتایج مطالعات مختلف مصرف روزانه اسید فولیک در حوالی زمان لقاح از بیشتر از نیمی از موارد بروز نواقص لوله عصبی جلوگیری می کند، لذا تجویز اسید فولیک به میزان توصیه شده در کلیه زنانی که در سنین باروری (45-15 سال) هستند و به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می کنند، پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ناهنجاریهای مادرزادی، نواقص لوله عصبی، مکمل اسید فولیک
  • محمدکریم رحیمی*، مجدالدین بدرالدین، لیدا موسوی، لیلا میکائیلی صفحات 107-111
    سابقه و هدف

    عفونتهای بیمارستانی از عوامل مهم مرگ و میر در بیماران بستری شده در بیمارستان هستند. این عفونتها موجب 30-1 روز افزایش مدت زمان بستری در بیمارستان می گردند. در ایران، شیوع عفونتهای بیمارستانی حدود 1.9-25 درصد گزارش شده است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آگاهی کارآموزان و کارورزان پزشکی از عفونتهای بیمارستانی است.

    روش بررسی

    این پژوهش مقطعی بر روی 252 دانشجوی پزشکی (172 کارآموز و 80 کارورز) انجام شد. پرسشنامه ای با 37 پرسش چهار گزینه ای تهیه و در میان دانشجویان توزیع گردید. پس از جمع آوری پاسخنامه ها، نتایج بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در این پژوهش، 33% دانشجویان مورد مطالعه از آگاهی ضعیف، 50% از آگاهی متوسط و 17% از آگاهی مطلوب برخوردار بودند. بین جنس شرکت کنندگان و میزان آگاهی ارتباط معنی داری وجود نداشت اما در این مطالعه مشخص گردید که آگاهی کارآموزان بیشتر از کارورزان بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به کافی نبودن میزان آگاهی کارآموزان و کارآموزان پزشکی از عفونتهای بیمارستانی پیشنهاد می شود مبحث عفونتهای بیمارستانی به عنوان واحد درسی مجزا و یا حداقل فصل مجزا آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، دانشجویان پزشکی، عفونتهای بیمارستانی
  • محمد طاهری نامقی* صفحات 113-118
    سابقه و هدف

    درکشور ما حدود 95% از کل کارگاه ها را واحدهای کوچک زیر 10 نفر کارگر تشکیل می دهند که بیش از80% شاغلین را شامل می شوند. در این مجموعه حدود 750 هزار واحد صنفی تولیدی و خدمات فنی تحت پوشش 3500 اتحادیه صنفی در سطح کشور فعالیت دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت بهداشت حرفه ای این صنوف در شهر سبزوار می باشد.

    روش بررسی

    جهت انجام این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 100 واحد صنفی به روش نمونه برداری طبقه ای از بین 20 اتحادیه صنوف تولیدی و خدمات فنی شهر سبزوار در سال 82-1381 انتخاب و با استفاده از ابزار پرسشنامه و مشاهده مستقیم مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    به طور متوسط %34.5 کارگاه ها دارای تسهیلات بهداشتی نامناسب بوده و از نظر تماس کارگران با عوامل زیان آور، %27.4 در معرض سروصدای زیاد، %25.9 دارای تماس پوستی با ترکیبات شیمیایی مضر و %82.7 دارای وضعیت نامناسب ارگونومیک در هنگام کار بودند. از لحاظ ایمنی، 35% کارگران در معرض خطر قسمتهای بدون حفاظ دستگاه ها قرارداشته و %73.3 از وسایل حفاظت فردی لازم استفاده نمی کردند. همچنین حدود 37% کارگران در خصوص ضرورت حفاظ گذاری دستگاه ها فاقد آگاهی لازم بودند، 54% آنها تصور می کردند با گذشت زمان، بدن به عوامل مضر محیط کار عادت می کند و 31% شاغلین بر این باور بودند که بروز حادثه به شانس بستگی دارد. پایین بودن سطح آگاهیهای بهداشتی و ایمنی کارگران با تحصیلات پایین و سن بالا رابطه معنی دار داشت.

    نتیجه گیری

    کارگاه های صنفی در مقایسه با صنایع متوسط و بزرگ از نظر تسهیلات بهداشتی، مخاطرات ایمنی و عوامل زیان آور محیط کار، شرایط نامناسب تری داشته که با توجه به پایین بودن سطح آگاهیهای بهداشتی و ایمنی شاغلین آنها، راهکارهایی نظیر بازنگری و اجرایی نمودن طرح رابطین بهداشتی صنوف، بکارگیری نیروی بهداشت حرفه ای تحت عنوان بهداشت یار صنفی و اجرای برنامه های آموزشی متناسب برای شاغلین صنفی جهت بهبود وضعیت بهداشت حرفه ای این واحدها پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: واحدهای صنفی، بهداشت حرفه ای، آگاهی شاغلین
|
  • Kamyar Motevaze*, Masoud Emami, Fathollah Fallahian, MohammadReza Khorramizadeh, Sasan Rezaie Pages 57-63
    Background

    Trichophyton verrucosum (T.verrucosum) is one of the dermatophyte fungi which invades the skin of human and animals particularly cattle. Several properties of this fungus have been investigated so far. However a few studies were carried out in the field of molecular biology of this fungus. In the present study we tried to identify the chaperone proteins related to the 70 kDa heat shock proteins (HSP70) in this fungus and study of its gene regulation under heat-stress conditions. 

    Materials and methods

    Pairs of 21 and 20 nt primers were designed from highly conserved regions of the similar genes in other fungi. Mentioned primers were utilized in PCR by using isolated genomic DNA and cDNA of T.verrucosum whereas the PCR fragments were then sequenced. 

    Results

    Eventually, 2217 nucleotides have been sequenced from this new gene which has two introns and encodes a polypeptide with 654 amino acids. Sequences comparison in gene data banks (NCBI, NIH) for both the complete DNA and its deduced amino acid revealed significant homology with members of the eukaryotic 70 kDa HSP family. Further investigation revealed that the expression of this new gene increases under heat-stress conditions. 

    Conclusion

    This new gene has similarity with other genes of the same family in other organisms. This protein could efficiently protect the microorganism against heat stress.

    Keywords: Dermatophyte, T.verrucosum, Chaperone, Heat shock protein
  • Fatemeh Nouri Koutanaie*, Fransooaz Bernard, Hossein Shaker, Hamid Fahimi Pages 65-68
    Background

    The purpose of this study was to achieve defense proteins. Indeed, it proposed that salicylic acid (SA) involved a number of defense mechanisms. The influence of SA application probably on changes in levels of protein extent of Dianthus shoots was investigated.

    Materials and Methods

    Firstly, explants of cv. Cerise Royallette were cultured on OM medium with 0.2 mg.L−1 NAA, 0.5 mg.L−1 BAP, supplemented by 0, 10, 50, and 200 µM SA. After 4 weeks, growth of shoots were measured and then prepared extracts and performed Bradford test. These substances were tested with SDS-PAGE, to find the concentrations which caused changes in quality of proteins.

    Results

    Data analysis indicated that the most typical effect of SA treatment protein content of shoots was occurred. Indeed, treatment increased protein content considerably, however, it decreased the number of shoots. Analysis of the polypeptide pattern following SDS-PAGE showed that all tested SA changed the accumulation of both 38 and 39 kDa polypeptides that located very close to each others, and the level of their accumulation was found to be varied depending on the kind and intensity of the stressor.

    Conclusion

    The data provide evidences that plant defense mechanisms might involve the same proteins in response to SA and may lead to induction or deletion of defense proteins changes.

  • Mohammad Kargar*, Sarah Sadeghipour, Hamideh Tabatabayi, Mahboobeh Sarijlou, Maryam Ghodsi, Rakhshandeh Nategh Pages 69-77
    Background

    Enteroviruses in sewage are considered among the most sensitive indicators for virus circulation in society. These are mainly detected by sensitive cell cultures, however, since it is time consuming, molecular direct methods have also been considered as sensitive techniques. This study accomplished to assess different methods of removing organic inhibitors of sewage in order to detect Enteroviruses with RT-PCR.

    Materials and methods

    For this cross sectional study, 63 sewage specimens of Tehran were prepared with Grab sample method and concentrated with Pellet and Two-Phase methods and cultured in RD and Hep-2 cells. Then, with 12 different methods, removing organic inhibitors in sewage with RT-PCR method was assessed.

    Results

    Of investigated methods, we succeeded to isolate all of expected viruses only with the use of ICC-RT-PCR method. 

    Conclusion

    With respect to 0.01 TCID50 sensitivity of ICC-RT-PCR method, further studies are strongly recommended in order to confirm the utility of this method as one of the most sensitive methods of detecting Enteroviruses.

    Keywords: Enteroviruses, Sewage, Organic inhibitors, RT-PCR
  • Homa Mohsenikouchesfahani*, Kazem Parivar Pages 79-83
    Background

    The present study was achieved to investigate the effect of Hypericum perforatum extract on abortion and any changes on embryonic development and oogenesis in pregnant mice. 

    Materials and methods

    A dose of 1.457g/kg body weight (approximate oral dose in human per day) of dried alchoholic extract of the plant dissolved in water were given orally to Balb/C mice strain, once a day for 7 days (after vaginal plug observation as day 0 of pregnancy up to day 7). Then experimental embryos were removed from uterus on day 15 of gestation and compared with 15 days control embryos. The external and internal morphological properties of all embryos and the survival rate were determined. 

    Results

    In all experiments, no conspicuous external or internal abnormalities in embryos were detected. The gross conditions of nervous system, liver, kidney and their development were normal as compared with sham and controls. There was no significant difference in the thickness of uterus wall and the number of endometrial glands among experimental, sham and control pregnant mice. However, in ovaries there were significant differences in some investigated parameters such as the number of corpus lutei cells and their diameters, and the number of degenerating follicles. Hormonal analysis of pregnant mice serum on day 15 of gestation showed a significant increase in the level of FSH and LH and a significant decrease in the level of progesteron as compared with those of controls.

    Conclusion

    Therefore, according to our results, it can be concluded that using Hypericum perforatum extract during pregnancy has no effect on embryos. It does not produce any abnormalities or change in development, and the significant decrease in the level of progesteron is not sufficient to produce abortion.

    Keywords: Hypericum perforatum extract, rat, pregnancy
  • Roya Jajvandian*, Morteza Behnamrasouli, Mojtaba Dashtizad Pages 85-89
    Background

    Thyroid gland affects many physiologic and metabolic activities .Thyroxine (T4) and its effective form (T3) regulate metabolism of tissues. These hormones affect the heart work with direct or indirect mechanisms. In the present study we investigated the effect of hypo and hyperthyroidism on rat heart.

    Materials and methods

    We used female Wistar rats (250-300 gr) in 3 groups (each consisted of 6): Hyperthyroid rats were treated with thyroxine (1 mg /lit water for 20 days) hypothyroid rats were treated with propylthyoacil (PTU) (0.5 gr/lit water) and Control. Finally, histopathological and stereometric evidences were investigated in heart slides.

    Results

    Results showed that in papillar muscle of hyperthyroid rats, there were clear evidences of hypertrophy and increased capillary density. In hypohtyroid rats, however, changes were in opposite to hyperthyroid rats.

    Conclusion

    Results revealed that during changes of hypo and hyperthyroidism, the metabolic changes are in accordance

    Keywords: Thyroxine, Papillar muscle, Hypertrophy, Hypotrophy
  • Simin Fazelipour*, Zahra Toutian, Parivash Davoudi Pages 91-94
    Background

    Considering the previous studies on the harmful effects of opioids on some body organs, determining the histological changes of liver due to heroin, as the most used opium in Iran, seems to be necessary. 

    Materials and methods

    In this experimental study, a total of 30 mice were divided into three control and two experimental groups. Having depended to heroine (50mg/kg IP for 3 days, twice daily), different experimental groups of dependant mice were divided into two groups. One of which received heroin 5 mg/kg IP and the other 5 mg /ml, IP twice daily for a period of 40 days. Then, the mice were euthanized and by removing the livers, they were sectioned and stained with H;E and the histological structures of liver were studied.

    Results

    There were no histological differences between control groups, however, the experimental and control groups showed some differences such as hyperemia in central veins, presence of inflammatory cells in portal space and its relative parenchyma, irregularity in hepatocyte, enlarging the sinusoids and nuclei and finally repairing changes in liver.

    Conclusion

    With respect to the observed histological changes, liver's histological changes should be kept in mind as one of the dangerous effects of opioids among addicted Iranian subjects.

    Keywords: Opium, Liver, mouse, Histology
  • Maryam Mohammadi*, Mehrdad Mohammadi Pages 95-99
    Background

    Worldwide researches show that there is increasing resistance among urinary tract pathogens to conventional drugs. The aim of this study is to obtain data on susceptibility patterns of pathogens responsible for urinary tract infections (UTIs) in Flavarjan to antimicrobial agents that are currently used for the treatment of UTIs.

    Materials and methods

    In this cross sectional study, 209 uropathogenic organisms were collected during 8 months. Then, appropriate staining and biochemical techniques were applied for organism detection. Iodometric technique was used for betalactamase identification.

    Results

    Escherichia coli (54.1%) was the most common etiological agent causing UTIs, followed by Klebsiella spp.(15.8%), and Staphylococcus aureus(10.5%). In contrast, coagulase-negative Staphylococci, Pseudomonas aeroginosa, Enterobacter spp., Proteus spp. and Enterococcuc were isolated from less than 6.0%of isolates. Most of uropathogenic isolates were resistant to antimicrobial agents such as Co-trimoxazole, Ampicillin and Nalidixic acid but Aminoglycoside and Quinolones were effective on these isolates. Iodometric analysis showed that ß-lactamases were present in 70.8% of isolates.

    Conclusion

    With respect to the frequency of urinary tract infection and use of antibiotics, and also the pattern of drug use in different regions, the presence of resistant isolates could be predictable. However, appropriate antibiotic use could postpone their presence.

    Keywords: Urinary tract infection, Antibiogram, Betalactamase
  • Maryam Keshavarz*, Hossein Harati Pour, Gholamreza Babaie Rouchi Pages 101-105
    Background

    After cardiac defects, neural–tube defects (NTD) are the most congenital structural defects with a worldwide incidence of 1.4 to 2 per 1000 live births. This defect is due to failure of the neural tube to close spontaneously between the 3rd and 4th wk of uterine development. The control of risk factors related to NTD, may reduce the associated psychologic problems.

    Materials and methods

    For this case-control study, women referred to delivery room in Fatemiyeh Hospital in Shahrud were enrolled. Totally, 100 women with normal fetus or neonate in a systematic randomized sampling were chosen as a control group. Control group were compared with women who delivered fetus or neonate with NTDs in foresaid time for the following factors: drug use, overt diabetes, getting fever and receiving X-ray around the conception’s time.

    Results

    During 4.5 years, 55 women (3.7 in 1000) had fetus or neonate with NTD. According to determined odds ratio, none of the surveyed factors were effective. There were no statistical difference between two groups in folic acid consuming and all women consumed folic acid after third month of pregnancy. Hydramniose, as a complication of NTDs, was more frequent in case group than controls (20.9 vs 0.01, p<0.001).

    Conclusion

    Although the precise cause of neural tube defects remains unknown, some factors may influence normal development of CNS. In our study none of the surveyed factors were affective, thus, epidemiological studies are recommended. According to studies, more than half of NTDs could be prevented with daily intake of folic acid throughout the conceptional period, so intake of 400µcg folic acid daily (according to CDC and ACOG recommendations) is offered in all women in reproductive age who referred to the health care settings in Iran.

    Keywords: Neural tube defects, Folic acid supplement, Congenital abnormalities
  • Mohammadkarim Rahimi*, Majdeddin Badreddin, Lida Mousavi, Leila Mikaieli Pages 107-111
    Background

    Nosocomial infections are one of the most important causes of morbidity and hospital mortality rate in hospitalized patients. The infections that are usually occur 48 to 72 hours after admission are called nosocomial infections. These infections increase the duration of hospitalization for 1-30 days. In Iran, nosocomial infections were reported in 1.9% to 25% of hospitalized patients. 

    Materials and methods

    This cross sectional study was conducted among 252 medical students (80 interns and 172 externs). Questionnaires including 40 questions in the form of multiple choices were prepared and distributed randomly among medical students. The answer sheets were collected and corrected. Then, results were analysed using SPSS software. 

    Results

    Totally, 33% of students had poor knowledge of nosocomial infections, while 50% and 17% had moderate and good (high) knowledge, respectively. There was no statistically significant relationship between gender and knowledge, however, extern's knowledge were significantly better than intern's.

    Conclusion

    With respect to the poor knowledge of medical students towards nosocomial infection, we suggest a course dealing with nosocomial infections for medical students.

    Keywords: Knowledge, Medical students, Nosocomial infection
  • Mohammad Taheri Namoghi* Pages 113-118
    Background

    In our country about 95% of workplaces have less than ten workers. Totally, the number of trade units is estimated to be 750000 under the supervision of 3500 trade :::union:::s. This study has been done in order to survey the condition of occupational hygiene of these trade units in Sabzevar.

    Materials and methods

    In this cross sectional study, 100 trade units have been selected from 20 trade :::union:::s by stratified random sampling and surveyed by questionnaires and direct observation.

    Results

    Approximately, 34.5% of units have unfavourable health facilities. Regarding the exposure with harmful agents, 27.4% of workers were exposed to noise, 25.9% were in touch with harmful chemical compounds, 82.7% had unfavourable ergonomics condition. Safety measures were as follow: 35% of workers were exposed to safe-guards-free equipments and 73.3% of workers did not use personal protective equipments. 37% of workers were not aware of safe-guards of the equipments. Totally, 31% of workers believed that accidents may cause by chance.

    Conclusion

    The trade units had unfavourable health facilities, harmful agents and hazards more than the large- and medium-sized industries. Reviewing the project of liaisons of health occupational hygiene, employing professional staffs as trade health officials and increasing the occupational hygiene awareness of workers may improve the overall conditions of workers.

    Keywords: Trade units, Occupational hygiene, Workers, ' knowledge